Professionele ontwikkeling leerkrachten

Onderwijs

Goed onderwijs vraagt vandaag de dag veel van de professionaliteit van de leerkracht. Leerkrachten worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe inzichten over onderwijs en zoeken naar manieren om die inzichten verantwoord te integreren in hun dagelijkse praktijk. Goede feedback op hun handelen is noodzakelijk voor professionele ontwikkeling. Leerkrachten, directeuren en bestuurders kunnen daarvoor gebruik maken van verschillende instrumenten, waaronder:

LesobservatiesIntervisie gesprekken
Collegiale consultatie360 graden feedback sessies
Critical friend (kritische vriend)Leerling evaluaties
Coaching 

Triqs gelooft in een verantwoord gebruik van goede, beproefde instrumenten, die bestuurders, directeuren en leraren ondersteunen in hun professionele ontwikkeling.

Lees hieronder meer over de dienstverlening van Triqs in het onderwijs.

Download PDF

Kapablo vaardigheidsmeter

Kapablo is een doeltreffend, tot in de details uitgewerkt instrument ter verbetering van de onderwijskwaliteit. De leerkracht wordt geobserveerd aan de hand van zorgvuldig samengestelde criteria in negen categorie├źn op het gebied van klassenmanagement, het volgen van leerlingen en instructiegedrag. Daarbij wordt rekening gehouden met de indicatoren van de onderwijsinspectie en de nieuwste wetenschappelijke inzichten voor goed onderwijs.

Lees meer

360 graden feedback

Om een goed beeld te krijgen van het functioneren van een leerkracht of docent kan ook gebruik worden gemaakt van een 360 graden feedback instrument. Op deze wijze wordt een beeld vanuit verschillende perspectieven verkregen wat uitgangspunt kan zijn voor een ontwikkelplan.

Lees meer

Leerlingevaluaties

In hoeverre speelt in de dagelijkse praktijk de door de leerling ingevulde evaluatie een rol? Wordt de lesinhoud qua inhoud of vorm aangepast op wat de leerling aantrekkelijk onderwijs vindt? Triqs heeft verschillende onderwijsevaluaties beschikbaar, voor zowel primair als MBO en hoger onderwijs.

Lees meer