CARRIÈRE THE GAME

 

CARRIÈRE is een attractieve onderwijsmethode die (V)MBO leerlingen uitdaagt om op speelse en actieve manier te werken aan competenties en kwalificaties die tegemoet komen aan de wensen en eisen van de arbeidsmarkt.


kwalificatiedossier

In de herziene kwalificatiestructuur bestaat een kwalificatiedossier uit een basisdeel en profieldelen. Een basisdeel en één profiel vormen gezamenlijk de kwalificatie. Daarnaast kiest de leerling voor een keuzedeel. Met dit keuzedeel kan de leerling zijn of haar kennis met betrekking tot het gekozen vak verbreden en verdiepen. Een kwalificatiedossier bevat de kwalificatie-eisen. Op basis van de kwalificatiedossiers maken onderwijsinstellingen hun programma's. CARRIÈRE is bij uitstek geschikt om in te zetten in zowel de kwalificatie als ook als keuzedeel.

 

THE GAME

CARRIÈRE is een interactieve game van Triqs waarbij leerlingen uitgedaagd worden om voor een aantal weken de leiding over te nemen van een ‘fictief’ bedrijf. Als leiding van het bedrijf moeten ze allerlei beslissingen nemen op het gebied van marketing, verkoop, productie en financiering waarbij ze rekening moeten houden met de concurrenten die actief zijn op de markt. De leerling leert op een speelse wijze de beginselen van het ondernemerschap en ervaart op een directe manier de werking van diverse ‘economische’ principes.
 

         

         
De leerling krijgt financiele verantwoordelijkheid voor zijn/haar onderneming en leert aan de hand van de terugkoppeling die door de game wordt aangereikt om een integrale aanpak te realiseren van de verschillende disciplines (marketing, verkoop, financiering, distributie).

CARRIÈRE speelt zich af in de ‘online’ wereld waarbij leerlingen vanaf elke plek en op elk moment hun carrière vorm kunnen geven.

 

"CARRIÈRE stimuleert leerlingen op een speelse manier tot nadenken over economische principes."


Arthur Weynschenk, directie
MAIL Arthur     BEL Arthur