360 graden feedback

 

> 360meting.nl
> online360.nl

Daar waar in het verleden het traditionele functioneringsgesprek voldeed, ontvangen medewerkers de laatste jaren ook feedback uit de directe werkomgeving. Dat kunnen meningen zijn van collega's, klanten, projectgroepleden, studenten etc. In tegenstelling tot de meeste direct leidinggevende hebben deze personen vaak dagelijks zicht op het functioneren en het (werk)gedrag van deze mensen. Ze zijn hierdoor een belangrijke bron van informatie voor verbetering van de ontwikkeling en het functioneren van de medewerker.


360 graden feedback

Binnen HRM-termen wordt deze vorm van beoordeling en ontwikkeling 360˚ feedback genoemd. Het uitvoeren van een 360 graden feedback kan behoorlijk arbeidsintensief zijn voor de organisatie, daarom hebben wij hiervoor een aantal applicaties ontwikkeld. Deze applicaties leveren de deelnemer goede informatie om zijn / haar eigen ontwikkeling vorm te geven. Daarnaast kan de leidinggevende inzicht worden gegeven over het functioneren van de medewerker.

 

2 varianten

De 360 graden feedback wordt in twee verschillende versies aangeboden, te weten 360meting en Online360.


Met 360meting kunnen individuen op basis van standaard competentieschalen zelfstandig een 360° Feedback onderzoek uitvoeren, om zelf te bepalen waar zij staan.

Online360 biedt HRM Managers en leidinggevenden het dashboard waarvandaan zij op basis van functieprofielen gericht 360˚ Feedback trajecten in gang kunnen zetten.
 

 

"360 graden feedback is een must om de route naar professionele ontwikkeling te bepalen."


Arthur Weynschenk, directie
MAIL Arthur     BEL Arthur